Organizatii partenere

Administratia Nationala a Penitenciarelor din Romania (ANP) este institutie publica de interes national, cu personalitate juridica, care face parte din institutiile publice de aparare, ordine publica si siguranta nationala ale statului.

Serviciul penitenciar ca parte a sistemului judiciar garanteaza respectarea drepturilor fundamentale ale individului in executarea pedepselor si masurilor privative de libertate; asigura educatia persoanelor private de libertate in vederea reintegrarii si responsabilizarii sociale a acestora si contribuie la cresterea sigurantei in comunitate prin crearea si mentinerea unui mediu custodial sanatos.

Activitatea ANP se desfasoara in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei, Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, Conventiei Europene pentru Apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale, Pactului International cu privire la Drepturile Civile si Politice, cu Recomandarile Consiliului Europei cu privire la tratamentul detinutilor, cu dispozitiile Legii nr. 293/2004 privind statutul functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Legii nr. 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei, ale Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal si a actelor normative date in aplicarea acestei legi.

Asociaţia „Angel Dog” Satu Mare a dobândit personalitate juridică la sfârşitul lui 2009 din pasiunea comună a membrilor pentru cel mai bun prieten al omului – câinele. Scopul organizaţiei este reabilitarea persoanelor cu handicap, a persoanelor singuratice prin terapie asistată cu animale, promovarea educaţiei şi cercetării, organizarea şi crearea cadrului de desfăşurare a sportului cu câinele. În cadrul organizaţiei se desfăşoară activităţi de dresaj canin, prelegeri, expuneri pe teme chinologice, activităţi pentru copii, activităţi de socializare cu câini în grădiniţe, şcoli şi case pentru bătrâni. Obiectivele asociaţiei sunt stimularea relaţionării în grup, dezvoltarea atenţiei, motivaţiei şi voinţei copilului, antrenarea în activităţi de grup alături de animalele de terapie, lărgirea câmpului perceptiv al copilului cu disabilităţi. Succesul şedinţelor de terapie desfăşurate cu câini până în prezent este o sursă permanentă de motivaţie pentru continuarea activităţilor de terapie asistată de animale, activităţi care duc la incluziune socială şi promovează cetăţenia activă în rândul tinerilor care se implică în astfel de activităţi. Detalii pe www.angeldog.ro

Ringstar Club este unul dintre cele mai active cluburi de dresaj canin din Romania si incurajeaza modelul vestic de educatie canina, bazat in majoritate pe cursuri la care oamenii invata cum sa-si dreseze singuri prietenul patruped. Cursurile se tin sub forma unor grupe de maximum 8 caini, coordonate de catre un instructor si doi asistenti. Toti instructorii care colaboreaza cu Ringstar Club sunt atestati de catre Achr, CDC, fiind oameni cu mare experienta si implicare profesionala. Ringstar Club a fost fondat in 2009 de catre Robert Caraman, instructor dresor cu 20 de ani de experienta in lucrul cu patrupedele si general manager al centrului de activitati Ringstar. Ringstar Club promoveaza educatia cainilor si a oamenilor prin numeroase proiecte si activitati chinologice: examene si concursuri de dresaj, demonstratii si seminarii pentru copii, cursuri si work-shopuri, sporturi canine.

Asociatia Portico, organizatie neguvernamentala, apolitica si non-profit dezvolta proiecte sociale pentru Bucuresti, in parteneriat cu companii private si cu autoritatile locale. Sanatatea, educatia si dezvoltarea comunitara sunt ariile noastre de actiune, iar beneficiarii nostri sunt copii, varstnici, familii care traiesc in situatii materiale si sociale dificile. Misiunea pe care ne-o asumam este sa dezvoltam proiecte sustenabile in domeniile sanatatii si educatiei, care sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de viata ale bucurestenilor si la intarirea sentimentului comunitar in capitala. Gandim si dezvoltam proiecte pe termen lung – la nivel de oras, de sector, sau de cartier – in care mobilizam bucuresteni din toate categoriile sociale,incurajandu-i sa gaseasca solutii la problemele cu care se confrunta comunitatea in care traiesc. »

In proiectele noastre implicam bucuresteni voluntari, institutiile si autoritatile locale, mediul privat de afaceri, organizatii neguvernamentale. Detalii pe www.asociatiaportico.ro.

Adauga gandurile tale

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *