Regulament Ringstar Cross

Ringstar Cross

Regulament oficial de desfasurare

I. ORGANIZATOR:

SC K9 Sport & Training Company SRL, persoana juridica romana, cu sediul in Aleea St. Octavian Iosif, nr. 4, Sector 3, Bucuresti, inregistrata sub nr. J40/1931/2004 la ORC, avand CUI 16132636, reprezentata legal prin administrator Dl. CARAMAN ALEXANDRU-ROBERT, proprietara marcii RINGSTAR ®, care opereaza un Club Privat pentru Dresaj Canin sub brandul „RingstarClub”, la adresa din Str. Girlei nr. 1D, sector 1, Bucuresti

II. DENUMIREA si LOCUL DESFASURARII

Competitia poarte numele „Ringstar Cross”, se desfasoara in data de 10 iunie 2012, incepand cu ora 10.00 a.m., in incinta locatiei Ringstar Club din str. Garlei nr. 1D, sector 1, Bucuresti, si reprezintă o disciplină sportivă care asociază alergarea unui câine însoţit de conductorul său.

III. DREPTUL SI CONDITIILE DE PARTICIPARE

In Competitie se poate inscrie orice persoana fizica, romana sau straina, cu varsta de peste 10 ani, impreuna cu cainele sau, sau cu un alt caine, cu acordul scris al proprietarului cainelui.

Sunt acceptaţi orice câini, indiferent de rasă, chiar dacă au sau nu pedigree, cu varsta de peste 10 luni si maxim 8 ani, vaccinati si deparazitati la zi, fara limitari fizice si fara probleme de sanatate

Inscrierea in Competitie este gratuita.

Inscrierile se pot face on-line pana la data de 09.06.2012, ora 00.00, sau personal la sediul Ringstar Club din str. Garlei nr. 1D, sector 1, Bucuresti

IV. MODUL DE DESFASURARE

Startul se va da incepand cu ora 10.00 a.m., decalat, la fiecare 3 minute in functie de ordinea de inscriere.

Alergarea se va face pe teren variat, pe o distanţă de aproximativ 1 km, în timpul căreia cuplul câine – conductor formează o echipă care întreprinde acelaşi efort cu acelaşi scop final: terminarea cu success a cursei. Prima parte a traseului reprezinta un drum vechi pietruit care se termina cu un punct de verificare si hidratare, urmeaza o zona cu obstacole artificiale (cauciucuri, scanduri etc), continua cu o zona cu obstacole naturale (gropi, denivelari etc) si se incheie cu o alergare in linie dreapta. Traseul va fi marcat de catre organizatori, iar obstacolele vor fi vizibile si anuntate concurentilor inainte cu 90 de minute de inceperea competitiei.

Echipele vor fi marcate la fiecare punct de verificare in functie de numarul de concurs. Numarul de concurs va fi prins de tricoul alergatorului, pe partea din fata. Fiecare echipa va fi formata om-caine.

Ocolirea unui punct de verificare duce la descalificarea echipeiiar ocolirea unui obstacol duce la penalizarea cu 5 minute din timpul final.

Timpul final va fi timpul efectiv in care echipa ajunge la finish adunat cu 5 minute pentru fiecare obstacol ocolit.

La fiecare punct de control vor fi voluntari care vor inregistra participantii, iar la un punct de control de pe traseu va gasi apa potabila.

Pe traseu va exista un punct de prim ajutor asigurat de SpeedVet

Pe tot parcursul cursei, cainele trebuie să se afle înaintea conductorului, fiind legat de acesta printr-o lesă sau coardă prinsă de hamul său şi de centura conductorului, lungimea lesei fiind de minim 1,5 m.l..

Toti cainii isi vor face nevoile inainte de inceperea competitiei, iar proprietarii sunt obligati sa stranga fecalele, inclusiv pe traseu

In timpul alergarii depasirile se fac atat pe partea stanga, cat si pe partea dreapta, fiind insa obligatoriu pentru cel ce depaseste sa anunte verbal „depasesc pe dreapta-stanga”, iar pentru cel depasit fiind obligatoriu sa tina cainele cat mai aproape de el.

Este stric interzisa participarea la Competitie cu femele in calduri, caini mai tineri de 10 luni, sau mai batrani de 8 ani.

Cruzimea impotriva animalelor este strict interzisa si duce la descalificarea echipei.

V. SPONSORI

Sponsorul principal este ROYAL CANIN

Sponsorii secundari sunt: Ringstar Club Dresaj Canin, Ringstar Pet Hotel, SpeedVet, Casa Duca si tu.ro.

VI ALTE CLAUZE

Organizatorii, proprietarii locatiei, sponsorii, voluntarii de la punctele de control, sunt exonerati de orice raspundere si nu pot fi implicati in niciun litigiu, derivat ca urmare a accidentarii alergatorului sau cainelui in timpul competitiei.

Proprietarii cainilor vor suporta pecuniar orice pierderi si/sau cheltuieli cauzate de ei sau de cainii lor, persoanelor prezente la eveniment.

Proprietarul este raspunzator pentru disparitia, furtul, ranirea sau decesul cainelui al carui propietar este, fapte datorate propriei neglijente.

Prin semnarea fisei de inscriere, proprietarul si handlerul isi exprima in mod expres acordul ca, SC K9 Sport&Training Company, sa poata folosi filmarile si fotografiile facute la comeptitie, in scopuri educationale si publicitare, de exemplu pentru prezentari si pagini de interne.

Prezentul regulament de desfasurare a Competitiei „Ringstar Cross” este disponibil in mod gratuit oricarui solicitant, atat in format electronic cat si la sediul Ringstar Club din str. Garlei nr. 1D, sector 6, Bucuresti.

ORGANIZATOR

SC. K9 Sport&Training Company

prin administrator: Robert Caraman