Cluburi Dresaj

De foarte multi ani, iubitorii dresajului canin au creat o serie de sporturi canine, ca o modalitate de a-si petrece intr-un mod placut si folositor timpul alaturi de partenerul lor patruped, sau ca o modalitate de selectie a cainilor
pentru diverse sarcini utilitare.

De foarte multe ori orasul, parcurile, nu sunt neparat un mediu placut pentru a avea o activitate placuta impreuna cu catelul tau. Practicand un sport canin ii veti consuma intr-un mod placut si util energia, si va veti finsa relatia.

Aproape toate rasele canine au fost create avand instinctele, energia si fizicul potrivite pentru a indeplini o slujba. Cainii erau folositi la vanatoare, tractiune, paza si protectie, ca si caini ciobanesti, etc., toti aveau posibilitatea sa-si foloseasca energia si mostenirea genetica in folosul nostru. Ei bine, in zilele noastre, in viata nostra, avem caini cu aceleasi instincte, create si selectionate de sute de ani pentru niste sarcini exacte, dar… ii punem intre patru pereti,  sau ii plimbam in lesa in tarcuri, si le spunem sa stea cuminti.

De cele mai multe ori, in ciuda dresajului, nu este suficient, si daca nu le dam noi o “slujba”, vor gasi ei una, care de cele mai multe ori va fi una care nu ne convine (latra, sapa, roade, etc.).

Sporturile canine inlocuiesc “slujbele” pentru care sunt programati genetic cateii nostri si ne dau posibilitatea sa le consumam energia fizica si mentala intr-un mod placut.

Toate aceste sporturi sunt reglementate de Asociatia Chinologica Romana, si Federatia Chinologica Internationala. Periodic sunt organizate examene si concursuri.

In Bucuresti, Ringstar Club este cel mai vechi club si singurul club unde aveti posibilitatea sa practicati cele mai importante trei sporturi canine: Agility, Mondioring, BGH-IGP (BH-IPO)

Din 2009 ne mandrim cu prietenii nostri care au inceput cu unul dintre cursurile noastre, apoi au ramas alaturi de noi antrenandu-se in sistemul de club, pana cand au ajuns sa reprezinte cu succes clubul si tara noastra la  Campionatele Mondiale, sau in numeroase concursuri din tara si strainatate.

Ringstar Agility Club 

Ringstar Mondioring Club

Ringstar BGH-IGP (BH-IPO) Club