Povestea Ringstar Club

Cum a inceput totul ? In 2009, fondatorul Ringstar Club, instructorul de dresaj Robert Caraman, a initiat acest frumos proiect, in dorinta de a acoperi o lacuna a educatiei chinologice si anume aceea a cursurilor de dresaj unde stapanii invata sa lucreze cu propri caini.
De asemnea a creat un loc unde oamenii pot duce mai departe educatia cateilor, prin cluburile unde practicam sporturi canine, dar si un loc unde s-a format o comunitate bazata pe pasiunea comuna.
Rigstar Club a devenit un etalon al dresajului, de aici mii de oameni plecand cu o relatie mai buna cu cainele lor, unii dintre ei devenind membrii activi ai clubului si intrand in lumea fantastica a sporturilor canine.
Parteneriatul nostru cu Royal Canin ca si sponsor principal, precum si munca de echipa a membrilor clubului si sustinatorilor nostri, ne-a dat forta necesara sa trecem prin trei schimbari ale locatiei, sa continuam munca de promovare a educatiei canine, si sa realizam numeroase proiecte, multe fiind premiere in Romania.

“Lucrand cu cainii din 1993, pot spune că adevărata prietenie dintre om şi câine este un lucru minunat, pe care, deşi, mulţi oameni au câini, puţini îl descoperă cu adevărat. Cei care descoperă acest lucru nu îşi vor uita niciodată prietenul şi nu pot concepe să nu trăiască întotdeauna alături de un câine. Deviza după care mă ghidez în activitatea mea profesională este: Un câine educat-Un prieten minunat
Educatia unui caine face atat omul cat si cainele  sa se bucure din plin de acest parteneriat. Un  caine educat este un caine mai fericit pentru ca poate sa-si insoteasca stapanii peste tot, poate sa se bucure de compania lor oriunde, comunicand si respectandu-se reciproc.
Dresajul, aşa cum îl văd eu, este o colaborare, un compromis între om şi câinele său. Amândoi au drepturi, dar şi obligaţii. Câinele nu este un robot, iar dresorul nu este un programator. Rolul dresorului este acela de intermediar între om şi câinele său, are sarcina de a stabili limitele acestui compromis şi de a învăţa atât câinele, cât şi omul cum să lucreze împreună. Cei care înţeleg aceste lucruri vor ştii ce înseamnă să trăieşti cu un câine alături. Ceilalţi… doar vor avea un câine. „

P.S.: Care este povestea numelui “Ringstar”? Tot ce am construit are la bază dragostea pentru Ringo, alintat Ring, câinele care mi-a schimbat și salvat viața și care acum este o stea.

(afla mai multe)

Robert Caraman
Instructor dresaj canin
Manager general Ringstar